Η Ακαδημία


gear clum DSEN1

 

Η Σχολή (Ακαδημία) όπως αρχικά ονομαζόταν “Δημόσιαι Σχολαί Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου” (Merchant Marine Academy of Aspropyrgos) ξεκίνησε την λειτουργία της το 1956 και οι πρώτοι απόφοιτοι Δόκιμοι Μηχανικοί πήραν τα πτυχία τους το 1959.

Έτσι οι πρώτοι αυτοί απόφοιτοι  χαρακτηρίσθηκαν ως η πρώτη σειρά’ (56-59)

Ο πρώτος διοικητής της Σχολής ήταν ο Πλοίαρχος Νίκος Βλαδίμηρος και Διευθυντής Σπουδών Σχολής Μηχανικών ο κ. Δελένδας.

Οι σπουδαστές ήταν εσωτερικοί και έβγαιναν εξόδου κάθε Σαββατοκύριακο ( Καλώς εχόντων των πραγμάτων… )

H φοίτηση ήταν τριετής με δυο καλοκαιρινά εμβόλιμα εκπαιδευτικά ένα μήνα σε πλοίο και ένα μήνα στα ναυπηγεία τον πρώτο και δεύτερο χρόνο η επί του εκπαιδευτικού πλοίου ” Ευγένιος Ευγενίδης “.

Η ορκωμοσία των αποφοίτων γινόταν με ιδιαίτερη επισημότητα και πραγματοποιείτο στην σχολή Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές από οποιαδήποτε σχολή της επικράτειας ( Σκαραμαγκά, Σύρου, κτλ ).

Οι σπουδαστές έπαιρναν μέρος σε στρατιωτικές αρχικά και μετέπειτα σε φοιτητικές παρελάσεις και διακρίνοντο για την άψογη παρουσία τους και εκπαίδευση.

Εκτός των θεωρητικών μαθημάτων έκαναν πρακτική εξάσκηση στο Μηχανουργείο της Σχολής όπου εκπαιδεύονταν από πολύ έμπειρους τεχνίτες- καθηγητές.

Η σχολή έδινε επίσης ιδιαίτερη σημασία και σε άλλες δραστηριότητες για τους σπουδαστές όπως αθλοπαιδιές, διοργάνωση αγώνων ποδοσφαίρου, κωπηλασίας,

Επίσης  υπήρχε μάθημα χοροδιδασκαλίας (ο Κ. Μπουσιώτης) που φρόντιζε για τις χορευτικές ικανότητες που έπρεπε να έχουν οι μαθητές, τις οποίες επεδείκνυαν κατά τον ετήσιο Αποκριάτικο χορό της Σχολής.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες και ατελείωτες ιστορίες στη λέσχη μας κάθε Τετάρτη το απόγευμα.